BejelentésBUDAVÁRI PALOTANEGYED FEJLESZTÉSE
Vár a Vár... Még hány nemzedéknek kell szégyenkeznie a Budavári Palota állapota miatt?

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Nemzeti és szakmai konszenzus felé ...

Nyilvánosság - Szakmaiság - Monitoring

MTV1 "Ma reggel" c. műsorában a Budavári Palota Fejlesztési FórumaBUDAVÁRI PALOTA FEJLESZTÉSI FÓRUMA
2010. február 10.
Országos Széchenyi KönyvtárInformáció az előzményekről itt!

Tisztelt Látogatónk!

Ha elfogadható célrendszer az,
* hogy a Budavári Palota nemzeti történelmünk és
identitásunk építményekből, tárgyakból, szellemi hagyatékból álló /egyik/ legfőbb nemzeti örökségközpontunk, és,
* hogy a mai államélet, kulturális élet egyik legfontosabb színhelye, továbbá,
* hogy a magyarországi lakosság és a határon túli magyarok nemzeti identitásának legfőbb zarándokhelye, valamint,
* hogy emiatt is és az innen látható budapesti látkép miatt is, a Magyarországra érkező turisták legfrekventáltabb látogatóhelye,
akkor indokolt, hogy annak kezelése, fejlesztése kellően összehangolt, kellően átgondolt, kellően nyilvános legyen és szolgálja ezt a célrendszert.

A Budavári Palota jelenlegi strukturális rendszere, hasznosítási modellje és fejlesztési iránya mindezeket a szempontokat nem valósítja meg.
Az itt működő nemzeti intézmények a falakon belül külön-külön a fenti célrendszert megvalósítják ugyan, viszont összességében a Budavári Palotára mindez nem mondható el. Ennek legfőbb gátja jelenleg a hasznosítás struktúrája.

A Budavári Palotával kapcsolatos fejlesztésről a Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége javaslatokat nyújtott be a parlamenti pártoknak és a kormánynak, amelyek egyetértése indított bennünket arra, hogy konzultációra hívjuk mindazokat a szervezeteket, szakembereket, akiknek a Budavári Palota funkciójának, szervezeti struktúrájának fejlesztésében szerepe van vagy lehet, valamint a társadalmi nyilvánosság képviselőit.
A konzultációra 2009. december 9-én került sor.
(összefoglaló a konzultációról itt)
A megjelentek egyöntetű kívánsága volt a teljes Budavári Palotával foglalkozó szakmai fejlesztési fórum létrehozása.
Ígéretünkhöz híven, a Budavári Palota Fejlesztési Fórumának első szakmai összejövetelére 2010. február 10-én kerül sor az Országos Széchényi Könyvtárban, amelyre várjuk a témában érintett, érdekelt szervezetek képviselőit.

A Budavári Palota Fejlesztési Fórum ez alkalommal két kérdést vitat meg:
1./ A Budavári Palota-együttes jövőbeli szerepe az ország életében;
2./ Milyen stuktúrában menedzselhető legcélszerűbben és leghatékonyabban a Budavári Palota-együttes.

Amennyiben Ön valamely érintett, érdekelt szervezet képviselője és részt kíván venni a fórumon, kérjük jelezze részünkre.

Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége

www.mttsz.hu
Hírek
Július 20. a BPFF következő ülése

A Budavári Palotanegyed Fejlesztési Fóruma 2010. július 20-án tartja következő ülését. Téma: BUDAVÁRI PALOTANEGYED ÁTFOGÓ HASZNOSÍTÁSI ÉS MŰKÖDTETÉSI KONCEPCIÓJA

Homály az új szakértői anyagok körül...

Aczél Péter, az I. ker. főépítésze szerint, aki a BPFF áprilisi ülésén azt nyilatkozta, hogy júniusra kész lesz a szakértői anyag, telefonon közölte a BPFF gesztorával, hogy az csak augusztusban, szeptemberben várható. A főépítész szavai nyomán homályos, hogy a BPFF-ben résztvevő országos szakmai érdekképviseletek és intézmények egyáltalán megismerhetik és mikor a szóban forgó szakértői anyagot, amely állítólag összefoglalja a múltat és meghatározza a jövőt(?).

tovább >>


2010. március 24.

Országos érdekképviseletek és a Budavári Palotanegyedben működő kulturális intézmények képviselői folytatják a Budavári Palotanegyed Fejlesztési Fórumát. A téma a rekonstrukciók hasznosítási iránya, koncepciója és ötletek.

tovább >>


Budavári Palota Fejlesztési Fórum

2010. február 10-én kerül sor a Budavári Palota Fejlesztési Fórum soron következő ülésére. A 2009. december 9-i, Várszínházban tartott Konzultáción megjelent palotai intézmények, önkormányat, érdekképviseleti képviselők és szakemberek egyöntetűen vetették fel, hogy az alkalmi konzultáción tovább lépve, legyen egy állandó, szakmai fóruma a Budavári Palotának. Ez a szakmai fórum végre pótolja a Budavári Palota fejlesztésével, de működtetésével kapcsolatban is, a meglehetősen leszűkített, elmaradt nyilvánosságot és társadalmi kontrollt, továbbá segítse elő az együttműködést, az innovációt annak érdekében, hogy a Budavári Palota egésze is végre nemzeti identitásunk valódi része és bűszkeségünk legyen.

Budavári Palota Fejlesztésének Szakmai Fóruma

A 2009. december 9-én tartott konzultáció eredményeként a Budavári Palota Fejlesztésének Szakmai Fóruma jövő év január második felében megalakul. A fórum feladata a Budavári Palota integrált városfejlesztési stratégiájának konszenzusos megalkotásának elősegítése, a társadalmi nyilvánosság biztosítása. A fejlesztési projekt-javaslatok társadalmi vitájának lefolytatása.

tovább >>


December 9.

Szakmai konzultáció a Budavári Palota fejlesztéséről 2009. december 9-én, a Várszínházban. Szervezi: Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége

MTTSZ

Info: www.mttsz.hu


SzavazásIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!